mandag 4. mai 2009

Hvor fritt skal ordet være, og til hvilken pris?


Det pågår for tiden en debatt om hvorvidt Nina Karin Monsen burde fått Fritt Ord- prisen. Både Statsråder,politkere og homsebevegelsen er svært imot denne prisen.

Jeg vil ikke støtte uttalelsene til Nina Karin Monsen, men jeg vil reflektere litt rundt prisen som sådan.

For uansett hvem som får prisen, og på hvilket grunnlag den er gitt, så må det være opp til Fritt Ord å vurdere dette. Hvis det skal politisk styres, ja så blir det direkte latterlig. Tror dere at noen i opposisjonen eller med linker til den, hadde fått prisen så lenge den rødgrønne regjeringen sitter ved makten da?
Nei, da hadde nok venner av regjeringen fått pris.
Derfor synes jeg at statsråder og stortingpolitikere burde ligge langt unna synspunkter om denne saken. Det kan fort minne om sensur ellers. At andre, organisasjoner og andre har synspunkter er bare flott, det setter igang en debatt, som jo er litt av hensikten med Fritt- Ord prisen. Noen er enige, andre er uenige.

Så la Fritt ord får dele ut prisen til hvem de vil, enten det er politisk korrekt eller ukorrekt. Hvis ikke er ikke lenger ordet fritt i Norge,og det vil true vårt demokrati.

3 kommentarer:

Tine sa...

Et flott innlegg, jeg er helt enig =)

Kai sa...

Joda. Er helt enig med deg her. Men ta å trapp ned konspirasjonen detektoren ett par hakk. Tror nok den er litt overfølsom her.

Å beskylde regjeringen for å være korrupte uten grunnlag gjør bare att resten av dine egne gode poeng mister litt troverdighet.

Karin S Woldseth sa...

Hvis du mener at når jeg sier at statsråder og stortingsrepresentanter ikke bør mene noe om fritt ord prisen, er jeg konspiratorisk, vel så er det er faktum.Både Huitfeldt og Gjul har fordømt NK Monsen og at Fritt Ord har gitt henne prisen i mediene,så jeg synes vel at dette taler for seg selv.