onsdag 3. april 2013

Hva mener Barth-Eide om Syria?På nettavisene idag kan vi lese at vår utenriksminister er av den oppfatning av at borgerkrigen i Syria vil vare i enda flere måneder. Ja, det var jo liksom en bombe, billedlig sagt.
Krigen i Syria har til nå vart i over 2 år, den har kostet 70 000 mennesker livet og millioner har mistet hus og hjem, og befinner seg nå i flyktningeleire i blandt annet Tyrkia og Jordan.
Senest idag 3 april, hørte jeg på nyhetene at stadig fler Talibantilhenger kommer til Syria for å kjempe mot Assad og de regjeringskontrollerte styrkene.
Hva er det som skulle tilsi at denne konflikten bare vil vare noen måneder til, når hverken FN, USA, Russland eller Kina vil ta tak i konflikten?
Norge burde være klar og tydelig i sitt budskap i FN og til sine allierte i NATO at dette kan vi ikke sitte stille å se på lenger.
Jeg har ikke noen god løsning på konflikten, hadde jeg det ville jeg nok vært en fremtidig fredsprisvinner. Men jeg synes det er fullstendig uakseptablet at bare i mars måned i år, har 6000 mennekser blitt drept, av de 2000 sivilie, altså kvinner og barn.
Barna som lever i dette forferdelige kaoset får ikke gått på skolen, og en hel generasjon barn og forsåvidt også voksne vil for alltid være preget av det de har opplevd, av bomber og granater, av død og lemlestelse.
Nå må det internasjonale samfunnet slutte å sitte stille, jeg forstår at mye både olje og penger står på spill, og at det er derfor man vegrer seg. Men er det dermed legitimt at uskyldige mennesker slaktes ned, eller drives fra sine hjem?
Nei, for meg er det ikke det. For vår norske utenriksminister burde det heller ikke være det.
Hvis vi alle sitter og venter på at Assad skal trekke seg, er jeg redd denne borgerkrigen vil vare svært lenge, måneder blir år........dessverre.

1 kommentar:

Shahzad Ahmad sa...


it was a really disappointing week for me at work this week. 2 remakes at the start of the week and 2 remakes at the end. but i think there's an awesome weekend awaiting me. always great having something to look forward to. kinda brings back memories.
So thank Your marvelous posting ! Online Chat Rooms i realy enjoy to join this chat room are u Free if You Free plz Viste my Site Click here Pakistani Chat Rooms