fredag 8. februar 2008

Vg i dag

I VG i dag var det en SMasterG, som hadde brukt fritiden sin på å regne ut hvor mange dager det har vært møtefri i Stortinget, eller rettere sagt hvor mange dager det har vært møteplikt... Han hadde regnet ut at vi hadde noe sånt som 40 pålagte arbeidsdager i løpet av 19 uker...
Vel , det kan åpenbart ikke sies for ofte, men faktisk så er det ikke sånn at sakene går rett fra regjeringen til Stortingssalen. Det skal avholdes høringer, de kan ikke avholdes når det er møte i Stortinget. Det skal skrives merknader,det skal diskuteres i gruppemøter, og man skal skrive innlegg. Og kanskje må man gå hele lysløypa 17.30, dagsnytt 18, Tabloid og Redaksjon en ... På en sak. Og vi har faktisk mange saker , for selv om ikke regjeringer leverer så mange.. så sørger opposisjonen selv for å fremme forslag, interpellasjoner og stille spørsmål til statsråden.I tillegg til at for mange av oss er er telefonlinjene åpne, dvs at jeg kan få en ti - tolv henvendelser pr dag om enkeltsaker, hvor en innbygger i Norge trenger hjelp.
Min første periode på Stortinget, og jeg vet det er mange som meg... tilbragte mellom 10 og 12 timer der hver eneste dag ( noen dager var det mellom 14 og 16).I tillegg til at noen lørdager også ble brukt.
Denne perioden reiser jeg mer, og representerer Norge i ulike fora, men tro meg...arbeidsmengden i Europa er ikke mindre.
Som om ikke det er nok, så har politiske samlinger, og de er alltid i helgene.
Jeg klager altså IKKE. Jeg forsøker å forklare, jeg tror jeg gjør jobben min...og jeg tror de aller fleste stortingsrepresentanter gjør det.
Men vet du, jeg elsker jobben min...og jeg vil ikke byttet den bort for noen ting.

Ingen kommentarer: