mandag 5. januar 2009

Groteske bilder på avisenes forside

Hva er egentlig vitsen, med å brette ut på forsidene av avisene det ene bildet mer hjerteskjærende enn av andre av barn som er skadet og såret på Gaza?
Tror ikke journalistene at vi skjønner at når barn blir skadet i krig, så er det ille?
Er dette den riktig måten å formidle nyheter på? Hva skal man da med journalister, det holder jo lenge med en fotograf.

Ikke bare det , men alle de barna som er med foreldrene sine i butikken får dette servert midt i ansiktet, ja for det er nemlig der avisene står, i hodehøyde med barn!
Er det nødvendig å formidle krig på den mest grusomme måten ... eller tror man at lesertallene går opp i takt med stadig mer uverdige bilder av barn i en forferdelig situasjon.

Har noen av fotografene spurt om barna synes det er greit at de blir smurt utover forsider verden over?

Noen sier at Palestinerne bruker barna i krigen , men hva i himmelens navn gjør journalister og fotografene fra Norge og andre land?

Brukere ikke disse også barna, for å flere lesere til sine aviser?


Jeg bare spør?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes bildene er fulle av virkelighet og at mennesker trenger å vite hvor ille det er rundt om i verden. Nyheter er grusomme, og dermed blir bildene som reflekterer verdensnyhetene stygge. Om noe burde stoppes var det i såfall reklame, som i de aller fleste tilfeller er fulle av manipulasjon og skitne triks for å spille på menneskers samvittighet og selvbilde. Jeg leste et sted at nå skal røykere tvinges til å røyke en type sigaretter som slukker av seg selv på grunn av dødsbranner, jeg tror det var en 8-10 i året. Jeg lurer jammen på hvor mange som blir psykisk syke og/eller tar selvmord pga. reklame. Fin blogg forresten, jeg ante ikke at toyota hadde lavet vever:)

DreamWeaver

Anonym sa...

For at folk skal få opp øynene for hva som virkelig skjer i Gaza er det ikke nok med bare tekst!
fuck FrP!!
- soetaast <3