torsdag 26. november 2009

FN og menneskerettigheter.


Jeg forundrer meg litt over FN om dagen. Det er FNs konvensjon om menneskerettigheter som de aller fleste land i verden har skrevet under på , og ratifisert.
Men så vet vi da at det dessverre er altfor mange land i verden som ikke overholder det som står i menneskerettighetskonvensjonen. FN har et råd, det opprettet de i 2006, det rådet heter menneskerettighets rådet , og består av 47 medlemsland.
Så langt er da alt vel og bra. Men så; hvis man sjekker hvilke land som sitter i Menneskerettighets rådet også kalt UNHRC, så er det flere av disse landene som slett ikke følge menneskerettighetene. Men hvorfor sitter de da i rådet?
Burde ikke FN, som er den store beskytter av menneskerettigheter sørge for å ha sanksjonsmuligheter for medlemsland som sitter i rådet, men ikke bryr seg filla om menneskerettigheter?
Hadde jeg vært leder for rådet, ville jeg umiddelbart ha gitt de av landene som bryter menneskerettighetene et gult kort, og deretter et rødt, hvis ingenting forandret seg. FN har muligheten, men bruker den ikke. Hvordan tror man at man overhodet skal få noen respekt for konvensjoner, nå man ikke bryr seg om hva medlemslandene gjør? Jeg sier ikke at man eksludere land som bryter menneskerettigheter helt, men de trenger da ikke å sitter i menneskerettighetsrådet, som skal passe på at konvensjonen blir fulgt . Eller hva sier dere?

2 kommentarer:

Unknown sa...

"Burde ikke FN, som er den store beskytter av menneskerettigheter sørge for å ha sanksjonsmuligheter for medlemsland som sitter i rådet, men ikke bryr seg filla om menneskerettigheter?"
#Dette er det beste forslaget jeg har hørt på lenge!!! Håper du klarer å gjøre noe med det. Deretter håper jeg politikere tar mer fatt i saker som er åpenlyse brudd på menneskerettighetene. Og ikke skyver dem fra seg.
http://unni1964.blogspot.com/

poetrixx sa...

FN er pisse korrupt,og Norge burde straks trekke seg ut av denne røverorganisasjonen!