tirsdag 8. desember 2009

Obamania


Nå er jeg lei alt styret og oppmerksomheten som Obama får, når skal komme til Norge, for å motta en Fredsprisen for noe han ikke riktig har kommet i gang med. Jo, visste er det kjekt å få besøk av den amerikanske presidenten, men maken til hysteri i mediene skal man lete lenge etter.Kanskje ikke så lenge, når Obama har reist overtar vel København, og så blir det fokus på klima helt til alle har reist hjem.
Men alvorlig talt, vi stenger veier, gjør luftrommet over Oslo sikkert og stenger flyplasser, stenger fremkommelighet for folk i Oslo, midt i julestria. Er det rart man blir litt irritert.Riktignok varer sirkuset et døgn, men mediene startet allerede igår. Med sender om flyet til Obama, om Obamas valgkampturne og sikkert får vi også hele livshistorien hans.
Men alle vi som kjenner det politiske spillet, vet vel også at du trenger både spisse albuer og sterk rygg, for å komme dit Obama har kommet i dag. Noen helgen er han altså ikke, og ikke har han mye å vise til heller, annet enn beslutningen om å sende 30000 nye soldater til Afghanistan.
Jeg har ingenting imot president Obama, men jeg er imot den opphausingen og glorifiseringen av en ganske alminnelig politiker. Han er i Norge i 26 timer, og dette skal norske skattebetalere bidra med 100 millioner for. Han avlyser kongens lunsj og kommer ikke til Stortinget, han vil ikke snakke med media og avlyser Fredssenteret.

Men hjemme på veggen i Det Hvite Hus kommer Nobel fredspris diplom til å minne ham om at han HAR vært i Norge.

Ingen kommentarer: