tirsdag 11. januar 2011

Størst av alt er friheten


Vi er kanskje ikke enige der, Arne Garborg og jeg.Der han setter kjærligheten i høysete, setter jeg friheten enda høyere.
Friheten til å gjøre jeg hva jeg vil, når jeg vil, så lenge det ikke skader andre.
Men det skal det bli en slutt på, for myndighetene i Norge vil ha kontroll med alt det vi foretar oss, fra vugge til grav, fra morgen til kveld og aller helst døgnet rundt. I et overvåkningssamfunn er ingen mennesker fri. Og det er et om mulig enda verre overvåkingssamfunn vi får når vi muligens skal innføre DLD eller også datalagringsdirektivet.
Jeg er dundrende imot. Jeg har lest både den norsk og den engelske versjonen av direktivet, og det hjelper ikke om man bruker som argument at man skal ta de slemme gutta. Det hjelper ikke det så lenge VI må tilpasse oss, slik at myndighetene får tak i de store, stygge og slemme gutta.
Jeg har liksom akseptert at banken min ser alt jeg bruker penger på, og hvem jeg betaler, og hvor jeg handler. Selv om ikke det heller er med lett hjerte. Men når nå myndighetene i tillegg skal se hvem jeg ringer til, sender email til og får linker fra. Ja da går det alldeles over stokk og stein. Myndighetene skal ikke lagre innholdet står det fint i saken fra regjeringen, men hvis du er overvåket for en kriminell handling, så antar jeg at det ikke gjelder.For hva er ellers vitsen?

Jeg vil , selv om alt jeg gjør er stort sett innenfor de lover og regler som gjelder i Norge, likefullt følt meg krenket over å vite at noen satt på alle de opplysninger de måtte ønske om min person.
Dette er et brudd på personvernet som jeg ikke kan akseptere, så jeg kommer iallefall til å stemme nei til DLD.
Nettopp fordi størst av alt er friheten.......

2 kommentarer:

Anonym sa...

Meget klokt sagt Karin! Her forleden var det avisinnlegg med en politimann som skrøt av alle de "farlige" kriminelle man HADDE fått tak i via sine nåværende metoder for avlytting og elektronisk overvåkning.(sic)- så hva er nytt? at ALLE skal overvåkes?. Dette egner seg bare til misbruk og AP`s argumenter faller på sin egen urimelighet. Hvor er DATATILSYNET?
Stå på Frp. Få høyre med dere!

Karin S Woldseth sa...

Takk skal du ha :)