onsdag 17. september 2008

Om statlig kontroll av internett


Nå ser vi hvordan den rødgrønne regjeringen er i ferd med å ta grep, som burde skremme vannet av oss. Statsråd Giske ønsker nå et medieombud, som skal gi mennesker et sted å henvende seg hvis de føler seg uthengt på nettet.
På nettet, sier han i dag. Imorgen er det antakelig kontroll over hvem og hva avisene skriver også. En blogger sier på VGnett at Statsråden tok med seg denne gode ideen fra Kina, og man kan jo begynne å lure. Statlig kontroll med internett, som første vestlige land, jeg vet ikke om det er noe å skryte av. Litt ansvar og litt kontroll bør vi selv ha med hva vi gjør og hva vi skriver.
Det finnes en rekke andre ombud som kan ivareta unge jenters overgrep på nettet. Men viktigst av alt burde være for denne regjeringen at de gikk inn i barnehagene ( for det er jo der alt starter) og forteller om nettvett. Videre bør det inngå i lærerplanen på skolen å forbygge tankeløst bruk av internett. Til sist , foreldrene har også et ansvar for hva barna ser og leser på nett. Det er forebygging som hjelper, ikke sensur.
Skal man straffe noen for at de legger ut bilder som aldri var ment for almenheten, ja så får man straffe dem som legger dem ut, ikke hele det norske folk. Som i tilfelle med en ekskjæreste som la ut bilder av en 17 år gammel jente. Hva fikk han i straff for det? Her er gjerningsmannen kjent, så det burde være en smal sak.
I de fleste tilfeller hvor bilder blir lagt ut, som ikke skulle ha vært på nett, så vet man jo hvem som har gjort det. Gi disse en skikkelig smell, bøter eller fengsel, så virker det forebyggende det også.
Men et medieombud, som sikkert også gradvis tar for seg aviser, og hva de skriver og hvem de skriver om, blir for meg sensur. Noe jeg er helt imot.
Jeg vil ikke bo i en sosialiststat, der alt er kontrollert før jeg leser det!

Det er ikke intensjonen til Giske nå, men hva vet vi om hva det vil bli ?

Ytringsfriheten skal vi ta vare på, det gjør oss til et demokratisk land.

Ingen kommentarer: