tirsdag 28. oktober 2008

Nordisk råd i Helsinki


Jeg er i Helsinki , og om et par timer skal de nordiske statsministre og opposisjonsledere holde innleggene sine i Nordisk Råd. Det knytter seg stor spenning hva de har å si i forbindelse i forbindelse med finanskrise og andre trusler som ligger å lurer.
Vi har debattert både det nordisk samarbeidsprogrammet for 2009, og vi har diskutert likt og ulikt i forbindelse med grensehindringer, kriser og forsvarspolitikk, så langt.
Jeg skulle nok sett at det var noe mer konkret som kom av disse sesjonene, annet enn konsensus beslutninger. Men det viktigste her er vel å snakke med våre nordiske naboer og sette fokus på ulike saker som gjör det vanskelig å leve
greneselöst i Norden.
Likevel så har sosialistene greid å provosere meg både i går og i dag. De hamrer lös på Island og forsåvidt resten av de nordiske landene som ikke har sosialister i regjeringene sine. Holder seg til ideologien sin , og skylder på markedskrefter i forbindeles med både helsestell og finanskriser.
Uten tanke for innbyggerne i eget eller noen av de andre nordiske landene. Sånt blir jeg faktisk provosert av. Snakk om å gå med ryggen inn i fremtiden. Vi har sett at sosialistiske styringsett ikke gir folk bedre levevilkår, så hva maser de etter.
Men nå blir det altså statsministre, og det skal bli spennende å höre hva de har å si.

Ingen kommentarer: