mandag 12. juli 2010

Bevar Hardanger!


Jeg begriper ikke med min beste vilje at monstermaster i Hardanger er en gevinst for miljøet. Hvilket miljø snakker vi om da? Denne regjeringen som dytter mer penger enn man greier å bruke inn i regnskogfond, er ikke i stand til å ta vare på sitt eget lands natur.

Sakset fra BT 11 juli 2010
I denne situasjonen finner Arbeiderpartiets sekretær, Raymond Johansen, det opportunt å si Vestlandets aksjonister – i og utenfor eget parti – noen Pauli ord. De 45 meter høye mastene gjennom Hardangernaturen er, slik han ser det, en miljøseier. Det er ganske freidig gjort av en mann som vil vinne Vestlandet for Det norske Arbeiderparti. Men det forteller hvor han får tankene sine fra. Elisabeth Vike Vardheim i Statnett uttalte nylig til Teknisk Ukeblad at hun mener jordkabel er mer brutalt enn luftlinjer. Med et så forkvaklet utgangspunkt kan mastene fra Eidfjord til Samnanger kanskje oppleves som en miljøseier.

Dette er fullstendig meningsløst,Raymond Johansen og hans partifeller, som neppe beveger seg lenger ut fra Oslogryta enn de må for å komme på hytta på Hvaler, må forstå hva de holder på med.

Turisme er det Hardanger er kjent for, nåja bortsett fra epler,pærer,moreller osv. Men folk fra fjern og nær kommer til Hardanger for å oppleve urørt natur.... og så skjer dette... Det er nesten så det er flaut å være politiker, når man så hodeløst velger løsninger som vil ødelegge et sårbart naturområde for alltid.

Jeg er sinna og frustert, men mest av alt er jeg lei meg.... for når dette først er gjort..og monstermastene er opp...tar det mange tiår å rette opp skadene... lenge etter at Stoltenberg, Navarsæte og Raymond Johansen har lagt opp. Jeg begriper ikke dette.

5 kommentarer:

Lise Nilsen sa...

Idag har jeg kjørt E6 gjennom Akershus noen ganger, og hvis noen lurer på hva MONSTERmaster er, så anbefaler jeg å kjøre fra Lillestrøm til Tusenfryd og se på skrå opp i lufta. Det er OMTRENT slikt de vil vise turister i Hardanger....

Konrad sa...

Hardangerbrua er jo mye mer dominerende, men var du kanskje for?

Odd Frantzen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Odd Frantzen sa...

Du går ut med sterk kritikk mot regjeringen og beslutningen de har tatt her.

Når du går så hardt ut regner jeg med at du har et alternativ som er bedre?

Hva mener du ville være et bedre alternativ for å sikre strømforsyningen til Bergen?

Anonym sa...

Hvorfor forteller de rødgrønne ikke sannheten?

Tilrettelegging for stor eksport samt elektrifisering av Nordsjøen. Hvorfor denne ensidige vektlegging av Bergens kraftbehov? Hvorfor prøver de å føre oss bak lyset? Vi følger spent med på hvordan regjeringen har tenkt å ”flette inn” de egentlige årsakene nå som pressen og andre ruller opp mer fakta i saken.

Ta en titt på denne artige fremstilling på youtube..... basert på regjeringens pressekonferanse 10. august.

http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o